Waarom diëten niet werken

by in Mentale Gezondheid april 20, 2023

Voeding is meer dan alleen het onderhoud van je lichaam. Eten geeft gezelligheid en verbinding. Soms vult het een bepaalde emotionele leegte als je verdrietig, geïrriteerd of gestrest bent. Het kan je stevigheid en zelfvertrouwen geven. Jezelf voeden is erg persoonlijk en er is geen algemeen diëet dat altijd en voor iedereen goed is.

Diëten werkt niet, want ze gaan altijd uit van:

Een afwijzing: Je zegt onbewust tegen jezelf: ‘Ik ben niet goed genoeg zoals ik ben’. Je gaat de strijd aan met jezelf, alleen deze ‘strengheid’ kun je maar tot een bepaalde hoogte volhouden. Op een gegeven moment ontstaat er vanzelf weer een verlangen naar meer zachtheid en liefde voor jezelf en dan laat je alle teugels los.

Een tekort: Een veelvuldig gemaakte uitspraak is: ‘Dat mag ik niet’ of ‘dat is niet goed voor mij’. Maar we weten goed dat wanneer je iets niet mag, je er juist veel aan gaat denken.

Om je voedingspatroon te verbeteren, zul je je leefstijl moeten aanpassen. Wat maakt nou dat je bepaalde keuzes maakt qua voeding? Ben je aan het vullen of voeden?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    ×