Zonder weerstand geen groei!

by in Mentale Gezondheid januari 17, 2023

Juist de momenten van stress laten ons groeien/ontwikkelen🤍 Ook al is het vaak verdomde pijnlijk en lastig.

Rabbijn Abraham Twerski legt dit mooi uit in dit filmpje met een voorbeeld van een kreeft in zijn omhulsel: https://youtu.be/VEXIF2hNmv8.
Op een gegeven moment gaat de omhulling ongemakkelijk en oncomfortabel aanvoelen waarna de kreeft stress krijgt. Hij trekt zich terug en vormt een nieuwe, grotere schaal. Totdat die nieuwe schaal ook begint te knellen en het proces begint weer opnieuw. Wanneer hij deze stress niet zou ervaren (en een pilletje zou krijgen van de dokter), zou de kreeft niet groeien.

Wat we ons mogen realiseren is dat stress ons vaak iets wilt vertellen, het is tijd voor verandering. Durf de weerstand onder ogen te zien en aan te gaan i.p.v. een pilletje te pakken voor de kortdurende oplossing. Trek je even terug, creëer een nieuwe ‘schaal’ die jou weer kan laten groeien tot de persoon die je wilt zijn.

Kan je wat ondersteuning gebruiken in dit proces? Neem gerust contact met me op voor een vrijblijvend gesprek! 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    ×