Durf je te vervelen!

by in Zo is natuur december 29, 2022

Hoe vaak krijg je de beste ideeën niet terwijl je aan het douchen bent? Juist op dit soort momenten krijgt ons brein even rust, komen we op nieuwe ideeën en komt er ruimte voor inzicht en creativiteit! 

We krijgen tegenwoordig gemiddeld honderdtwintigduizend prikkels per dag binnen (!) die allemaal verwerkt moeten worden. Toch vinden we het lastig om ons brein rust te gunnen en zoeken liever afleiding in telefoon, social media, netflix en/of e-mails dan dat we ons naar binnen richten. Deze constante ‘bereikbaarheid’ zorgt voor een hoge peil van ons stresshormoon ‘cortisol’ waardoor we minder goed herstellen.

Waar kun jij vaker ‘niksen’ op een dag? Denk bijvoorbeeld aan de rij in de supermarkt (Nee, niet je telefoon erbij pakken). Even niks doen, geen doel, geen plan. Eng! Maar zeker goed voor je productiviteit, stressgehalte en je wordt er gewoon een leuker mens door!

2 Comments
  1. Klopt, ik merk dat bij dingen waar je niet bij na hoeft te denken (lopen in de natuur, een monotone taak of zelfs de afwas!) dat de creativiteit gaat stromen. De beste ideeën komen hier vandaan. Dank voor de informatieve website!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    ×